Bemutatkozás

Dr. Valler Zsuzsa ügyvéd vagyok. A Pécsi Ügyvédi Kamara tagja.

Legfőképpen családjoggal és büntetőjoggal foglalkozom.

Egyetemi éveim alatt egy főként büntetőjoggal foglalkozó ügyvédi irodában voltam gyakornok, mely időszak mondhatni "megfertőzött" ezen jogterülettel.

Ügyvéd-jelölt éveimet egy olyan  irodában folytathattam, melynek fő jogterülete a családjog, ennek köszönhetően számos szakmai tapasztalatot szereztem főként peres eljárások során, hiszen mind az ítélkező, mind pedig az ellenérdekű fél jogi képviselőinek személyében a szakma nagyjaitól tanulhattam, szakmailag épülhettem.

A családjogi terület mellett büntetőjoggal foglalkoztam, melynek során főként a gyermekek érdekét sértő és a család elleni bűncselekmények révén szintén érintettem fő területemet. A család- és büntetőjog - mások számára -  szokatlan párosításának köszönhetően, elkötelezett híve lettem a családon belüli erőszak elleni küzdelemnek és próbálom segíteni az ilyen jellegű ügyekben hozzám fordulókat. Ezek a látens bűncselekmények sajnos a mai napig nagyon nehezen kerülnek ki a négy fal mögül, mert maguk a bántalmazottak szégyenként élik meg a velük történteket.

Második gyermekem születését követően  szereztem meg jogi szakvizsgámat. Az eltelt évek alatt folyamatosan képeztem magam és komplexen igyekszem átlátni a családjog területét.

Megtapasztaltam, hogy a családjog területén mennyire fontos az ügyvéd "emberközeli" lénye, mely olykor túlmutat egy szimpla ügyvéd - ügyfél kapcsolaton. Számomra éppen ezért fontos, hogy az ügyfeleim mindig megtaláljanak, fontos, hogy elérhető legyek számukra. Higgyék el az ügyvéd sokszor "együtt él" az adott üggyel. Munkám során szükségesnek tartom, hogy aki hozzám fordul, az tisztában legyen a lehetőségeivel, a várható "legjobb" és "legrosszabb" eredménnyel.

Figyelmet fordítok arra, hogy ügyfeleimet kellően tájékoztassam az adott üggyel kapcsolatos történésekről. Nem célom hogy bárkit hitegessek. Munkámban a precizitásra, maximalizmusra törekszem. Olyan ügyekben részt venni, mely mások életére kihatással van, bármely munkáról legyen is szó hatalmas felelősséggel jár. Én ezt tartom szem előtt a mindennapokban.